Nagykontrasztú változat


Helyi hírek    Közérdekű információk    Választás – 2019    Helyi pályázatok

POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÁS a járványügyi helyzetben hozott rendkívüli önkormányzati intézkedésekről.


Tisztelt Lakosok!

A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetre tekintettel – a Kormány által kihirdetett intézkedések figyelembevételével – Répáshuta Község Önkormányzata nevében az alábbi rendkívüli intézkedéseket hirdetem ki:

Étkeztetés:

A szociális étkeztetés a szokásos rendben zajlik, annyi változással, hogy a kiszállítás csak az ingatlan bejáratáig történik. Nagyon indokolt esetben (pl. mozgáskorlátozottság) a kiszállítás a megszokott módon történik.

Az idős emberek védelmében:

Javasoljuk, hogy az idős személyek lehetőleg maradjanak otthonukban, mellőzzék a közösségben való részvételt és a közterületen való folyamatos tartózkodást.

Szükség esetén az önkormányzat segítséget fog nyújtani az olyan személyeknek az alapvető élelmiszerekkel, gyógyszerrel való ellátásában, akik egyedül élnek, és nincs a környezetükben olyan hozzátartozó vagy segítő, akik ezek beszerzését megoldaná. Az igényt telefonon lehet jelezni az alábbi számon: 06 46 390-113.

Az önkormányzat arra kéri a répáshutaiakat, hogy a közvetlen szomszédságukban lakó idős embereknek lehetőségük és igényük esetén nyújtsanak segítsége

Ügyintézés:

A hivatalban november 9-től minden olyan ügy esetében szünetel a személyes ügyintézés, amely az önkormányzatnál elektronikus úton is intézhető.

Kérjük ügyfeleinket, hogy személyesen kizárólag halaszthatatlan esetben keressék a hivatal munkatársait.

A vírushelyzetre való tekintettel válasszák a telefonos és az elektronikus ügyintézés lehetőségét!

Ügyintézés vagy egyéb bejelentés céljából, munkanapokon 8-16 óráig a hivatal@repashuta.hu email címet vagy a 06 46 390-113 telefonszámot vegyék igénybe. Beadványaikat és írásbeli bejelentéseiket a hivatal bejáratánál lévő dobozban helyezhetik el.

Amennyiben a személyes ügyintézés elkerülhetetlen, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre.

Meddig tartanak az intézkedések?

A járványügyi helyzetben hozott rendkívüli intézkedések határidejét a Kormány döntéseihez igazítjuk.

Fordítsunk kiemelt figyelmet a járvány terjedésének megelőzésére, különös tekintettel a külföldről hazatérő munkavállalók, családtagok részére előírt központi szabályok betartására.

Vigyázzunk egymásra!

Répáshuta, 2020. november 9.

Erdős Tamás
polgármester

 


Felhasználónév:
Jelszó:A honlap az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 
e-mail hirdetés szolgáltatók honlaptérkép